divendres, 17 de novembre del 2017

Carta de presentació de l'escola Antaviana

                                                                                                  Barcelona, 17 de novembre de 2017

ESCOLA BAHRIA COLLEGE
NENS I NENES DE 3R.
ISLAMABAD - PAKISTAN

Hola amics,
Som els nens i les nenes de 3r. A i B de l’Escola Antaviana. La nostra escola està al barri de Roquetes, al nord de Barcelona. És un barri molt bonic, té molta zona de parc i jardins, estem al costat de la zona del Castell de Torre Baró, i es pot fer l’excursió d’anar al castell a esmorzar, o a veure els arbres i les plantes que hi ha. Barcelona és una ciutat molt gran i el nostre barri puja una mica cap a la muntanya. Des de l’escola es veu tota la ciutat amb el mar al fons  que canvia molt sovint de color, si fa sol és de color blau, i si plou o fa mal temps, de color gris.
Entrem a l’escola a les 9 del matí i sortim a les 16,30. L’estona de menjador és de 12,30 a 15 h. A les hores de classe fem moltes coses. Aquest any estem estudiant els animals, i com podem saber coses d’ells observant-los. Busquem informació sobre com classificar-los en grups i mirem vídeos. A matemàtiques hi ha una estona de jocs matemàtics que ens agrada molt, és molt divertida. També fem 2 hores d’educació física, 2 hores d’anglès... A les hores d’educació física, hi anem mig grup un dia i mig grup un altre dia, allà ens trobem amb nens de l’altre classe i juguem amb ells. El grupet que es queda a la classe fa feines de plàstica. A l’escola parlem en català, però treballem també el castellà i l’anglès...quan acabem l’escola parlarem 3 llengues!

Treballem de vegades tot el grup junt, son 25 nenes i nenes a 3r.A, i 25 a 3r. B, i de vegades en grups més petits de 12 o 13 nens. Treballem de vegades sols i de vegades en equip. Ens agrada molt treballar en equip, aprenem a col.laborar i a ajudar els companys.
L’escola és molt gran i té 4 patis, un pels nens de parvulari, i 3 més pels grans. Un és una pista i allà juguem a futbol que ens agrada molt… Als altres patis juguem a moltes més coses. També tenim un hort. Tenim sort, l’escola té espai per a poder tenir un hort. A l’hort hi ha gallines i un gall, els nens de 6è. s’ocupen de donar-los menjar cada dia. Aqueste estiu quan vam arribar de vacances, les gallines havien covat i tenien un munt de pollets! També hi ha una serp a l’hort, però no mossega, ni és verinosa, i apareix molt poques vegades. Alguns nens volien posar-li nom, però al final no ho vam fer… A l’escola a partir de 3r. cada classe escull dos nens o nenes que són els delegats de classe.
Aquests es reuneixen amb la resta de delegats dels diferents cursos i amb algú de l’equip directiu 1 o 2 cops al mes, per parlar dels temes que ens importen de l’escola, també s’accepten propostes dels nens i creiem que va ser quan es va proposar posar nom a la serp…

Quan sortim de l’escola, alguns nens fan activitats extreaescolars, com bàsquet,  rugbi, natació, música, circ o ball. A molts ens agrada llegir (el  preferit és Naruto, Dragon Ball super, Boruto, El diari de Greg, Digimon…) a d’altres mirar la tele. Hi h    a programes molt xulos a TV3.
Ens agradaría saber un munt de coses sobre vosaltres…com és la vostra escola? I el vostre barri? Què feu quan sortiu de l’escola? A quines coses us agrada jugar?
A la classe de música, prepararem una cancó per a vosaltres. Esperem que us agradi molt. També us enviem unes fotos de diferents llocs de l’escola que hem decorat.
Fins aviat amics, estem contents d’enviar-vos aquesta carta.



                                                                        Nenes i Nens de 3r. A i B
                                                                       Escola Antaviana
                                                                       Barcelona