dijous, 10 de novembre del 2016

Conte de l'escola Antaviana

ELS TRES XAIS

Hi havia una vegada dos germanets xais i una germaneta xaia que vivien amb la seva mare al mig del bosc. El xai gran sempre es passava el dia mirant la televisió. A la xaia mitjana li agradava molt llegir i jugar; de vegades es passava tot el dia jugant i de vegades tot el dia llegint! Per últim, el xai petit que era molt intel·ligent i es passava el dia sencer estudiant.
La mare dels tres xais els havia dit que havien d´anar a viure sols al camp perquè ja eren grans i s´havien d´espavilar solets.
Quan eren al camp van buscar un lloc per poder fer tres cases perquè no volien viure junts perquè dos dels germanets no volien treballar gaire i no es posaven d´acord i van decidir fer les cases sols. No es van adonar que en aquell camp hi havia un llop que els estava espiant.
El  xai petit va ser el primer en començar a fer la seva casa de maons perquè va pensar que així la casa resistiria més de la pluja, del fred... La xaia mitjana quan va acabar de fer la migdiada, va pensar que era un bon moment per començar a fer una casa de fusta que li costaria menys que no pas de maons com el seu germà petit. El gran, que es va passar el dia mirant la televisió, quan els seus germans van acabar va decidir fer una casa molt ràpid i la va fer de palla que costava menys de fer que la dels seus germans. A la nit, se´n van anar a dormir cadascun amb el seu peluix.  El llop es va apropar a les cases i en veure els peluixos com que se sentia molt sol, va pensar de trucar a la porta per demanar si li deixaven un.
Quan va trucar a la porta de la casa de palla, el xai gran va tenir molta por i no li volia obrir ni escoltar el que el llop demanava. El llop per poder entrar va començar a bufar i la casa va volar. El xai va agafar el seu peluix i va sortir corrents a casa de la seva germana mitjana. El llop intentava dir-li que no tingués por, que només volia jugar amb el peluix una estoneta però el xai no el va escoltar.
Quan va arribar a casa de la mitjana, el llop va tornar a intentar parlar amb ells però no van voler obrir la porta. Llavors el llop va tornar a bufar i bufar i la casa va ensorrar.
Corrents van anar a casa del seu germà petit amb els seus peluixos a les mans. El llop corria darrere demanant els peluixos, no els volia espantar, però ningú l’escoltava. Quan els germans xais van arribar a casa del petit li van dir:
-       Germanet, el llop ens vol menjar!
-       Com ho sabeu? – Va respondre el xai petit.
-       Perquè ens està perseguint!
Aleshores el germà petit va posar l’orella a la porta i va escoltar el llop dient:
-       No tinc ni peluixos ni amics! Em quedaré tota la vida sol! Quin rollo!
Quan el petit xai va sentir això va pensar que amb la llana dels germans podien fer un peluix pel llop. Així que va proposar-ho als seus germans i entre tots van fer un bonic peluix. Passades unes quantes hores, quan ja tenien el peluix fet, van convidar el llop a berenar xocolata amb xurros i croissants. El llop va dir:
-       Moltes gràcies per convidar-me a berenar! Sento molt haver ensorrat les vostres cases. M’agradaria ajudar-vos a construir més pisos en aquesta casa perquè hi pugueu viure tots.
-       Moltíssimes gràcies llop! Quina fantàstica idea!
Per celebrar-ho van posar música i van descobrir que el llop era molt bon ballarí.
Els dies van anar passant i cada vegada es feien més i més amics; per això els germanets xais van proposar al llop fer una habitació a la casa per ell.
-       De debò? No teniu por que us mengi? – Va preguntar el llop sorprès.
-       No! Confiem molt en tu!
Així que es van posar a construir unes sales per compartir on hi hagués coses per tots: una discoteca, una biblioteca, una zona de jocs, una sala amb un projector per poder mirar pel·lícules i dibuixos i una zona d’estudi.  Fora de la casa van fer una pista de bàsquet i una piscina amb tobogan i trampolí. Cada dissabte convidaven a tots els animalets del bosc a passar el dia. Era súper divertit!


Des d’aquell moment van viure tots molt i molt feliços berenant, cada tarda, xocolata amb xurros i croissants.